Sunday, February 21

SERANGAN PELBAGAI ARAH!!!


TORA!! TORA!!!

Sekarang aku seperti negara yang diserang oleh pasukan Nato!! Diserang dari pelbagai arah!! Ibaratkan ajer serangan itu ialah kerja kerja yang dah menerjah empunya diri ini tanpa rasa kasihani di hati!!! Celaka! Akibatnyer aku menanggung kepenatan yang melelahkan!!

Ironinya!!!

Tiap kali dekat opis tak ada kerja, aku tak dapat job freelance, bila dapat job freelance, time tu lah opis tempat aku kerja ni mengada ngada jadi sibuk gila yang memang berupaya mengilakan pekerja pekerjanyer sekali!! Termasuklah aku yang dah gila kerja ni!!

Cuti pun tak bermakna, kerja opis yang aku buat kat rumah ni dah banyak membazirkan masa aku!! Kalaulah boleh claim OT, kerja kat rumah kan best Ha ha!! Tapi kalau kerja kat Opis lagilah busuk feelnyer diwaktu cuti!!! Meloyakan sungguh!!

Implikasinyer!!


Dan akibatnyer aku sekarang kebatukan melampau, jalan sikit dah batuk, angkat barang sikit dah batuk, Macam mana nak melepaskan diri secepat mungkin dalam minggu minggu kesibukan melampau ni, Argh seperti menunggu sedar dari mimpi ngeri yang memenatkan!!!

ARGH!!!! PENAT!  PENAT!!!!!!


9 comments:

acap2405(1169) said...

hauu..btol..
skang nih pon saye pon banyak keje yang menunggu..
huhu..
T_T
saya umpama sekor semut itam yang diserang oleh air hujan yang jatuh dari atap zink..
T_T

p/s:wah..banyak gambar hero kat blog nih eh..?

farizghazali said...

dulu dulu aku pernah gak batuk macam kau..

tapi lagi teruk..

batuk batuk tak de kerja..

batuk batuk banyak kerja, tersenyum jua akhirnya..

kan?

Kentut said...

nak obat x? aku tak de jual. heh heh. semoga sembuh cepat.

INDRA QIRANA said...

Acap: Wah siap berpuisi lagi tu, thanks anyway he he

INDRA QIRANA said...

farizghazali: he he betul gak tu...

INDRA QIRANA said...

kentut: kalau kau ada jual ubat pon aku tak nak beli, tak der pengesahan dari kementerian kesihatan he heee..

aku dapat rasa lambat lagi nak sembuh ni huuuu...

meo188 said...

sesungut?

meo188 said...

sesungut?

INDRA QIRANA said...

meo: mana ada kene sesungut, sakit perut nak terberak ada lah he he...