Thursday, June 4

AKU DAH ADA MUSUH!



NI KE MUSUH AKU? BUKAN NI AWEK AKU HE HE... ACAH JER NI ARTWORK AKU LER!


Gila ah... sekarang aku tengah bekonfrantasi, semenjak dua menjak ni, aku dah ada musuh yang selalu tak puas hati dan selalu nak berlawan dengan aku..dia datang bila semangat aku berkobar kobar, dia datang saat aku ditengah kerajinan, dan dia juga datang bila saat sangat genting . Ya!.. Aku tengah bergasak dengan keupayaan diri aku sendiri... Tiga empat kerja yang datang sekali gus memang mencabar tahap ketoughan badan dan minda aku ni...Kadang kadang badan masih bekerja..otak dah lama stuck..kadang kadang otak masih bekerja badan dah lama crack!


Kat opis Aku tengah mengusahakan kerja kerja storyboard yang kadang kadang aku pikir tak masuk dek akal, dah lah buat cerita animasi yg membosankan, meloyakan tekak, mengada ngada tahap cipan lak tu! Tak kemana mana lak tu animasinya, jadi kerja storyboard aku jadi sangat sangat payah dan sangat sangat bosanaba! Ahhh! Persetan kan saja, angap aja lah tu satu cabaran hidup, kalo semua orang nak buat cerita best, siapa nak buat cerita tak best, biar aja kompeni aku ni yang mengambil tanggung jawab tu..

Sambil sambil tu aku cuba mengusha ngusha tempat yg bleh memberi kebahagian pada aku ketika bekarya..tapi portfolionya kene lah tukar dulu iyeee... dah tempat jenis jenis dakwah, tak kan aku nak tunjuk artwork awek posing mcm Chun Li lak kan. Ya angap aje la satu cabaran, Satu hari jugak aku pulun buat artwork komik dakwah...pergh! Susah sungguh nak menghasilkan karya berdakwah ni, sedangkan aku sendiri yang patut didakwahkan. ..aduh..
tapi ALHAMDULILLAH editornya suka ngan apa yg aku buat, tapi rasanya, tak best pon apa yg aku buat. Ah lantak lah peduli apa aku! ...tapi malangnya komik aku tak leh disumbat mana mana pasal dah banyak pulak pelukis pelukis yg buat lubuk cari rezeki kat tempat ni...kerja tetap memang ada di offer, tapi grafik artis...herm nanti dulu kene masak mee goreng sepikir pikirnya.

oleh kerna aku ada sikit sikit keupayaan mengunakan flash, maka ada lah buat sikit sikit job interaktive, kalo ikutnya tak der la susah sangat tapi kerja kerja grafik ni, tapi kesusahanya seibaratkan, ianya seperti melayan kerenah seorang awek yang kememeh dan ada skit skit sakit mental... kadang kadang kita tak tau mana silap nya.. dah masuk script kat button tapi tekan pegi tempat lain daripada yg dihajatkan... dah save file crash la plak, computer heng la, dan mcm mcm lagi lah kerenah yg bukan bukan... he he




penatnyeeee......................................................

10 comments:

Anonymous said...

sabar jer la wak..nnt saya tolong picitkan badan awak eh......

meo188 said...

awatnye bro? ... aweks kat atas tue amat best. lukis byk lg aweks yer. sy tgh layan jiwang2 je nie

INDRA QIRANA said...

chis jelous aku ngan org yg masih bleh ber awek awekan..aku dah tak leh..dah kawen he he..tapi tak per lah khas untuk ko meo, nanti banyak banyak aku lukis awek he heee

PF37 said...

wah dewa dewi meng-komen saya. best gila blog anda wey. peng-komik hebat rupanya!

INDRA QIRANA said...

PF37...thanks melawat blog saya yg tak seberapa ni..anayway blog anda juga menarik..yg penting...teruskan bekarya

kirana said...

Owhhh... awak nih pengkomik yer?? Nanti2 leh lukis gambor Kirana tak?

INDRA QIRANA said...

bleh bleh nanti bg ler gambar...saya pelukis komik picisan jer

@DdY said...

Takpe2, itu sume dugaan. Sabar banyak2 ek bro..hehe
Ape2 pun mekasih singgah blog :)

INDRA QIRANA said...

sedang mood menahan sabar lah ni he hee terima kasih jugak sudi melawat saya disini...

ash said...

bro ajar aku flash segempak2nya tahap gaban kelas 18