Monday, June 8

APA INGAT AKU KULI BATAK KE!!?

gambar pelukis storyboard malang


Dah lah hari hari kerja..Isnin sampai Jumaat, kadang kadang sabtu ahad pon buat kerja opis kat rumah, APA INGAT AKU KULI BATAK KER!???


Ya memang la dah nama pun manusia aku pun ada hati dan perasaan untuk berehat bersantai bersama keluarga, apa ingat bos jer bleh bersantai santaiaan... ahh persetan dengan OPIS kadang kadang kita beri lebih, lagi banyak dia komplen..aku nak terbang!! terbang bebas seperti burung merentas alam..


macam burung ni...hermmm tak rupa macam bebas pon!
ah!! persetan dengan burung..lagi pon aku manusia mana sama ngan burung!




So IKANO ada lah tempat favourite kita untuk bersantai santaiaan, mestilah ler tu la tempat paling dekat ngan kediaman kami, tapi kalo nak beli barang pi Tesco gak, opsss Tesco... kalo aku kaya besok aku takan pergi Tesco, percayalahhh..boikot Tesco!....

Rabun:"wuuuuu banyaknya burunggggg, awek pon ramaiii..wuuuu"

Qasturi: woi orang tua pandang depan lah!






Rabun: " wopsss worait mem! say cheseeee!!" penat menahan perut

si kecik: haaaeeeehhhhhhh!

13 comments:

meo188 said...

comelnye kartun itu... :p

farizghazali said...

penat? jadi lah bos sendiri.. skill ada, talent ada.. boleh.. hehehe..

INDRA QIRANA said...

meo: ye ker comel...mcm aku gak tu erkkk...

farizghazali: he he he aku tak der talent jadi boss he he..

kirana said...

Aiiihhh...nape marah2 nih? Gaji udah pong... nak ape lagi!! Owwhhh...nak gaji lebih tapi keje skit! Ko sendiri jadi bos, tak pong ko jadi le burung antu tuh! Hahhhh...ambik ko!!!

(training dialog anak wayang...jgn mare yah!)

INDRA QIRANA said...

kirana: gaji sekerat la pasal bising bising ni...dah lama jadi burung antu..jaga malam buat part time he he..

aima said...

errr burung hantu tu saya sponsor yeh haa!


note:tuan rumah paksa saya komen

tq

INDRA QIRANA said...

yelah, yelah, terima kasih atas kesudian kak ema kita menjadi jurukemera ha ha tau la mata ko tu sama ngan burung antu tu hu huuu jgn mareeeee...

FdausAmad said...

Gua rasa cm nk cilok je lu punya sketch tue..
beb,Gua nk ajak lu ngan kwn2 lu dtg mkn kenduri kt blog gua..dapat FOLLOW baca doa skali lagi bagus kasik berkat..doa omputih pun xpa..

INDRA QIRANA said...

cilok lah gua tak kisah artwork gua mmg untuk dinikmati bersama he he, makan kenduri kat blog? cam ner tu?

miss pucca said...

hahaha.. yg pasti gua suka tgok muka burung tuh... hihi..nmpk macho arr.. hihi.. mind to change follower.?

INDRA QIRANA said...

ha kalo tgk dari dekat lagi la macho, dia buat bodo jer org tgk dia..entah entah tgh tido kot...bkn burung antu jaga malam buta ker?

komik melayu said...

Nanti kita orang jemput tuan kalau ada projek baik punya. Moga berjaya.

INDRA QIRANA said...

komik melayu: ya saya pasti tunggu panggilan dari tuan jugak ha ha