Thursday, March 11

KARAM DILAUTAN DUKA....

Karam aku di lautan duka
Bila wajahmu hilang di mata
Tiada berita pengubat rindu
Di kala sendu

Oho aku bukan Mat jiwang karat!! Tapi saja pinjam lirik lagu ni!!!


Kapal karam! Sejak akhir akhir ni aku terasa karam dengan segala galanya, Kesibukan benar benar buat aku karam dalam dunia aku sendiri.




Sorry lah Geng! Aku memang Teror main Ping Pong!! Tapi apakan daya aku karam dalam gerumpulan kertas kertas A4 dirumah ku!!! Apa yang sempat aku buat hanya lah Ping my blog!!



Siapa yang peduli dengan kapal yang karam berlumut dan berkarat ni!?



Tapi aku cuba bersikap positif, mungkin kapal yang karam itu, ada harta karun didalamnya!! Dan aku memang berharap dengan harta karun itu walaupun nilainyer sedikit.





Tapi hidup aku pun tengah tunggang terbalik sekarang ni!!!, Ceti ceti halal dah mula membingitkan telinga!! Nampaknyer aku bawak keluar harta karun semata mata untuk sumbat kat mulut ceti halal ni!!! Aku ada pesanan untuk Ceti ceti halal ni!! walaupun korang ceti yang halal aku nak menyumpah korang HARAM JADAH LAH KORANG!!!


Photobucket



Tapi hidup mesti diteruskan!! Kita kene sentisa Bergerak! Bergerak!!! Dan Bergerak!!!!


24 comments:

Kitosia said...

Chun2,macam mana abg buat gambar tu bergerak.Saya try buat Guna PIVOT dan jadikan GIF.Kat lam Komputer saya ja leh bergerak.Bile time Upload nak letak kat blog.Tak bergerak lak.

INDRA QIRANA said...

he he senang jer kito... kene ada akaun photobucket, upload file gif tu.. n then select html code.. pastu paste kan kat blog kita... selamat mencuba he he

aremierulez/Amirul said...

pegh... gempak leh buat kartun gerak2...

ajar sket bro...
hehehehe...

Kitosia said...

Thank You Abg Indraqirana..Saya akan try..HuhuHu,mesti best nih buat iklan bergerak n animation scheme kat Blog saya..

INDRA QIRANA said...

Kitosia: ha try jgn tak try he he

Kentut said...

huiyo. ajar saya. ajar saya!

INDRA QIRANA said...

kentut: cehhh...ngada ngada la ko he he

INDRA QIRANA said...

aremierulze: alamak tak perasan lak, tak jawab lagi... ada aku dah terangkan skit tadi

cikTi said...

ebat ah,.,.

mmg terer,
cikti psal2 animation2 nih xtahu ape langsung,.,

INDRA QIRANA said...

cik ti: thankss... tak per kalau tak tau, kalau menghagai pun dah kira amat baik he he

hans said...

lukis sendiri ker kartun nih>??

INDRA QIRANA said...

hans: he he yer saya lukis sendiri..

s y i e r a said...

ira asek bgerak .
tp owg asek soh dok diam je ?

INDRA QIRANA said...

syiera: ohhh ni kes terlebih gerak lah ni he he

aima said...

abang.. abang ajar saya buat gerak2 jugak.. miaaoouuww

INDRA QIRANA said...

aima: yer dik biar abg ajar, pertama gerakan tangan untuk melukis, n then gerakan tangan upload image , n then masukan dalam blog secukup rasa...

nanti adik bleh tengok bnyk bende bergerak termasuklah bebola mata adik yang bundar ikut bergerak gerak..MUAHAHAA!!!!

aima said...

ko jaga ko indra aku bagi tau abang aku, dia lanyak2 ko nye spek mata siap nagn bebola mata ko ngan janggut2 ko skali.. hahha..hahha

Hasrol Nizam said...

first time tgk org bat sendiri gambar then jadi gerak-gerak.kagum sat...hehe

lizz said...

huwaa!! hebat lukis2. ajar camne nak wat katun. hehehe

abcmilo said...

lawa seeyhhhhh
cayaaaaa laaa....

INDRA QIRANA said...

aima: alamak main kasar nampakkk...he he

INDRA QIRANA said...

hasrol nizam: thanks biasa jer tu... kalau animator biasa dia tengok apa yang aku buat sambil cakap
"alehhhh.."

INDRA QIRANA said...

Lizz: insyaAllah next entry akan ada tutorial he he

INDRA QIRANA said...

abc milo: thanks he he