Friday, January 9

MENGHARAPKAN HARAPAN





Dulu masa tengah muda remaja belia bahkan lagi kacak laksana haha, selalu aku jalan kat central market, zaman ni lebih kurang zaman aku student dulu dan meneruskan legasinya sampai aku mengangur lebih kurang 4 tahun gitu, Selalunya aku ronda ronda tengok gelagat manusia, tengok orang lukis potret... Best betul zaman ni... Sebenarnya aku bukan lah pengangur sepenuh masa kadang kadang dapat jugak job freelance... Aku naik bas, jadi nak kemana mana tempat ambil job pon mesti turun kawasan ni jugak... Jadi tiap kali lepas ambil job, sini lah aku merayau... Tempat wajib kedai buku India sebelah bawah... aku pon dah tak ingat sangat, Satu lagi tempat wajib pergi kedai mamak... Ada dua kedai mamak satu kat bawah satu kat atas...yang bawah tu penuh ngan artis jalanan ha ha... Kalau nak privasi gi atas la... Tapi kalau keluar ngan member sebelah bawah lagi layan... Artis la katakan hu...

Cerita tentang kedai buku... Masa ni selalu aku belek belek buku Komik, dan selalu aku renung renung satu persatu komik yang ada...terdetik kat hati aku...kalau lah karya aku ada antara komik komik ni...

 Masa ni aku rasa Komik Malaysia dah makin berkembang macam cendawan tumbuh...sejibik macam cendawan ...tumbuh hilang, bila hilang tumbuh balik... Pendek kata gitu lah sampai sekarang, tapi secara peribadi aku rasa masa ni la kot Komik Malaysia start berevolusi... Sampai lah komik Malaysia stuck dengan style manga.. kekal sampai kehari ini... Aku dah lama istiharkan Manga berjaya menakluk persada komik Malaysia... Minta maaf rakan seperjuangan bak kata Matelica 'Sad But True',

Sebenarnya aku dah lama give up dengan komik ni... Tapi  keinginan nak melihat ada karya aku terbit tu dah terlaksana... Cuma tinggal lagi publisher yang terbit buku aku tu pon spesis cendawan jugak...Suka suka hati dia nak terbit, suka suka hati dia jugak nak bungkus...  Siapa tau aku pernah ada komik solo kan...Punya lah teruja masa Komik tu ada kat kedai... Kedai plak kedai mamak yang jual buku buku rare, siap tersorok plak celah celah majalah Manga( bukan manga mata besar  tapi manga tersadai kat kolam renang, ada ker majalah ni lagi dengar dah kena haram ), URTV , Media Hiburan dan yang sejenis denganya... Satu perasaan aneh bila tengok Komik yang kita buat ada  terjual kat kedai, tak boleh digambarkan kebanggaan tu... Aku masa ni tak peduli langsung dengan bayaran ciput... janji hasil karya aku ada

Itu cerita dulu... Perasaan teruja dengan komik dah lama hilang... Dan perasaan teruja dengan karya aku yang terpampang dimana mana pon sedikit demi sedikit dah hilang... 

Satu persoalan yang bermain diminda aku sekarang


BERSALAHKAH AKU... cewahhhh ha haaaa...




"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216)


amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216) Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216) Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216) Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win
"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216) Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win
"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah, 2: 216) Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win




3 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

ko lukis komik ape?

aku serius nak baca

gentleman frog said...

salam,

jom exchange link

http://encikbinjaie.blogspot.com/

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA