Sunday, August 30

TAK KEMAS!


Tak kemas?!!, Ya aku seorang yang tak berapa kemas, aku bukan seorang yang selekeh( atas kaca mata aku la) atau lebih baik aku mengungkapi aku sebagai seorang yang tak berapa kemas,

Tidak kerap mengemas bilik tidur aku, workstation aku baik di rumah atau di opis pun aku tak berapa rajin mengemas, sering kali aku dibebel oleh isteri aku atau rakan sekerja aku, ha ha padan muka korang!

Muka aku jugak tak berapa nak kemas, ngan bulu bulu yang melata dimuka aku ni, sungguh tak rajin benar aku nak menebas dan mengemasnya argh!!



Desktop aku jugak berselerak, cukup pening aku nak mengemas file file yang macam cendawan tumbuh selepas hujan ni... Senang cakap, patah tumbuh hilang bergantilah, file file yang merayap kat desktop aku ni, ha ha patut la slow nak open akunyer lap top ni... padan muka aku!

HA aku baru abis tengok game Liverpool lawan Bolton, kesimpulan aku, permainan Liverpool pun tak cukup kemas, Pergerakan midfield dan pertahanan Liverpool sangat selekeh... baik Rafa Benitez cepat cepat kemaskan team Liverpool sekemas dia trim misai ngan janggut dia tu...

gelecek Toress yang kurang kemas

tendangan agak kemas sikit la... kalau tak tak kan gol lak kan...

menjaringkan gol... tapi tak cukup kemas hanya score selepas Bolton tinggal 10 orang

tapi tang peluk memang kemas!!

artwork yang aku hasilkan, kadang kadang aku dalam mood kerajinan, tapi macam mana aku usahakan hasilnya tetap tidak kemas uhh...

artwork yang tak berapa kemas...

Akhir sekali setiap orang perlu perkemaskan diri, bulan Ramadhan tak akan tunggu kita macam tu jer... Dia akan berlalu pergi bersama rahmat rahmatnya... berapa banyak amalan yang kita dapat... Ramadhan aku tahun ni pun tak berapa kemas... terawih aku pon rongak sana sini, kejap pi kejap tak pi...

Arghh Sangat tidak kemas!

18 comments:

meo188 said...

gile ah berserabut desktop... serabut kepala cenggitu.

tp, cengginilah otai berjaye buat kary2 agung... respek2...

aremierulez/Amirul said...

walaupun tak kemas, syukur la liverpool menang jugak...
yang penting, 3 mata. biar tak berapa kemas, janji menag..
tak gitu?

http://liverpool-malaysia.blogspot.com/

INDRA QIRANA said...

meo: ha tu la beserabut kepala aku tgk desktop ni...nak delete takut nak guna nanti...nak alih kang nak cari balik kang susah...he he..

INDRA QIRANA said...

aremierulze/amirul: ya manusia bermata 2... tapi biar liverpool jer sentiasa bermata 3,

beemer said...

letih tul sorak depan tv semlm ..
tp sib baik berbaloi ... hehehe!

Kentut said...

kira oklah lucas dah tak ting tong lagi tau mana satu gol sendiri dan gol pihak lawan. heh heh.

apahal desktop macam bontot lori alam flora atau adakah itu disengajakan ?

INDRA QIRANA said...

beemer: tu ahhh penat kepala aku tgk liverpool main... tak per ah dah nampak improved dia skit...

INDRA QIRANA said...

Kentut: MU jer la amik Lucas tu..aku tak mau dah... apa tak lawa ker desktop aku tu??

chipsmore said...

xpe...cari bini yg pengemas cket...salunye pasangan kontra..hehe ;)

INDRA QIRANA said...

chipsmore: he he yang pasti isteri saya seorang tukang masak yang bagus

Aman Wan said...

haha,sama la desktop serabut. print screen pastu wat wallpaper. mesti lagi serabut. haha.

Monkey D Luffy said...

ko suka pelukan kemas ek

lalala

INDRA QIRANA said...

Aman Wan: huuu dah lah serabut, print scrin wat wallpaper...huu tidak, tak sanggup aku he he

INDRA QIRANA said...

Monkey D Luffy: Suka ah tapi ngan jantina yang berlawanan lah he he

aremierulez/Amirul said...

bro indra..
dah kemaskan dekstop ke belum?
hehehehe...

http://liverpool-malaysia.blogspot.com

INDRA QIRANA said...

Amierulez: belum, tak cukup rajin lagi he he

HonEyBuNNy said...

ish2.....xpa....nti tersusun la...hahhaha...

INDRA QIRANA said...

honeybunny: harap harap ler he he